Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 02. 2015. 15:40 >> 16:15

VUJANOVIĆ - RUŠ

Sa Švajcarskom ojačati ekonomsku saradnju

Crna Gora i Švajcarska imaju dobre odnose, koji se mogu unaprijediti u svim oblastima, posebno u ekonomiji, saopštio je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović tokom razgovora sa ambasadorom Švajcarske u Crnoj Gori Žan-Danielom Rušom.

Vujanović je pozitivnim ocijenio značajna investiciona ulaganja švajcarske firme iz Berna u vojnu fabriku u Mojkovcu.

Istakao je posebno vrijednim investiciju švajcarske kompanije „Orascom“ koja je investitor jednog od najvećih turističkih kompleksa „Luštica Development“, gdje je nedavno potpisao i ugovor o dugoročnom zakupu ostrvu Luštica sa tvrđavom Mamula.

„Predsjednik je istakao uvjerenje da će ove kvalitetne investicije biti poziv za nove investicije i nova ekonomska partnerstva“, saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta.

Ambasador Žan-Daniel Ruš je saopštio da je Crna Gora u svim oblastima postigla visok napredak.

Takođe je naglasio da je ekonomski i turistički vrlo atraktivna, zbog čega vjeruje da će se nastaviti sa investicionim ulaganjem Švajcarske i unaprijediti ekonomska partnerstva.

Investicioni potencijal zaslužuje valorizaciju i razvoj

Crna Gora ima veliki turistički i investicioni potencijal, posebno na sjeveru, koji zaslužuje valorizaciju i razvoj, što znači mogućnost za stvaranje boljeg životnog standarda građanima, ocijenili su predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić i švajcarski ambasador.

Krivokapić i Ruš, koji su se danas sastali, istakli su dobre bilateralne odnose Crne Gore i Švajcarske.

Predsjednik Skupštine je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, kazao da Švajcarska može biti mnogima primjer mudre razvojne politike.

“Naš državni prioritet i najvažnija misija jeste jačanje vladavine prava. To će značiti siguran i pouzdan ambijent za investitore, što će siguran sam rezultirati i porastom investicija i iz Švajcarske”, poručio je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније