Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Anadolija ]

27. 09. 2015. 20:50   >>  20:42

VUČIĆ POSTAVIO

Kamen temeljac za "Beograd na vodi"

Postavljanjem kamena temeljca, premijer Srbije Aleksandar Vučić i član Upravnog odbora kompanije "Eagle Hills" Mohamed Alabar, svečano su danas označili početak izgradnje prve faze projekta "Beograd na vodi".

Vučić i Alabar su na Savskom keju otvorili 'Savu promendu', a zatim ubacili poruke i zlatnike u "vremenski cilindar" i prvim lopatama betona postavili kamen temeljac za igradnju dvije kule koje će biti dio budućeg velikog naselja "Beograd na vodi".

Srpski premijer je na svečanosti povodom početka građevinskih radova "Belgrade Waterfronta" rekao da se ispisuje nova stranica istorije za Beograd i Srbiju i da projekat "Beograd na vodi" više nije san.

"Danas je dan za Beograd, za Srbiju. Dajemo mu novu vrijednost koja je neprocjenjiva. Ovdje niče novi grad, nove zgrade, kule parkovi, hoteli... Uposlićemo na desetine hiljada ljudi. To više nije san, to postaje stvarnost", naveo je Vučić, podjetivši da je to projekat čija je ukupna vrijednost 3,5 milijarde eura.

On je nakon svečanosti rekao novinarima da je u svojoj poruci ugrađenoj u temeljima "Belgrad Waterfronta" napisao da "postoji budućnost koja se stvara i budućnost koju stvaramo".

"Ovim što smo danas počeli pokazujemo da naši snovi mogu da stvore bolju budućnost", poručio je on.

Predstavnik kompanije iz Ujedinjneih arapskih emirata (UAE) "Eagle Hills", Mohmed Alabar, je u svom obraćanju istakao da je od sada veliki optimista i građanima Beograda i Srbije poručio da je danas tek početak izgardnje projekta koji će sadržati stambene zgrade, hotele, prodavnice.

On se zahvalio premijeru Srbije na, do sada, kako je naveo, velikoj posvećeosti za ovaj projekat.

"Beograd na vodi je dragulj, danas se oktriva jedan njegov mali dio. To je projekat za sve Beograđane i građane Srbije i one koji dolaze u glavni grad Srbije", istakao je Alabar.

Na svečanosti postavljanja kamena temeljca, pored srpskih zvaničnika i predstavnika diplomatskog kora, prisustvovao je predsjednik entiteta BiH Republika Srpska, Milorad Dodik, kao i druge javne ličnosti.

Uprkos kišovitom vremenu, nekoliko desetina građana koji su bili na "Savskom mostu" i obali aplazima su pozdravili početak radova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније