Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Agencije, Objavio: I. P. ]

03. 10. 2016. 08:21 >> 08:00
6

IZBORI U BIH

Dodik: Narod pokazao kakvu vlast želi

Stranka SNSD, predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, pobijedila je u najvećem broju opština u RS, na jučerašnjim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, a opozicione stranke su priznale debakl.


Dodik je poručio da je narod Srpske u sedam dana dva puta pobijedio.

"Demokratičnost i način na koji su građani RS reagovali zaslužuje čestitke", rekao je on, prenose agencije.

RS, odnosno SNSD je, prema njegovim riječima, doživjela veličantvenu pobjedu, veću u odnosu na početke te stranke.

"Narod RS pokazao kakvu vlast hoće, a kakvu neće", rekao je Dodak, koji je i predsjednik RS.

On je istakao da mora da se zna da izdaja kod ovog naroda ne prolazi, da je narod kaznio i SDS i PDP, pogotovo kandidata za gradonačelnika Banjaluke Dragana Čavića, koji je pokušavao da napravi o sebi lažnu predstavu.

Izbornu borbu, Dodik je ocijenio poštenom, fer i regularnom, a rezultat SNSD, pored SNS u Srbiji, najbolji u regionu.

Dodik je rekao da u ovom trenutku ne može da proglasi pobjedu u Srebrenici, ali da je uvjeren da glasovi koji dolaze u "vreći sa strane", ne mogu ugroziti razliku koju kandidat Mladen Grujičić u ovom trenutku ima u odnosu na Ćamila Durakovića.

"Nisu bili u pravu oni koji su govorili o tome da će SNSD biti onaj koji neće poštovati tragediju. Itekako ćemo poštovati, ali je falilo i učinićemo sve da se afirmiše i jasno obilježavaju i zločini počinjeni nad srpskim narodom u Srebrenici. Bol i patnja mora adekvatno da se obilježi", rekao je Dodik.

Aktuelni načenik Srebrenice Ćamil Duraković izjavio je da ne prihvata pobjedu koju je proglasio njegov protivkandidat, Srbin Mladen Grujičić, jer, kako kaže, još je rano, a manifestaciju Srba, koji su već počeli da slave pobjedu, nazvao je provokacijom.

Duraković je priznao da će rezultat biti tijesan, ali tipuje na glasove "odsutnih" i onih koji glasaju poštom.

"Oni (Srbi) plasiraju svoju pobjedu, oni ne znaju šta ćemo dobiti putem pošte, a 1.600 ima pravo da glasa na taj način", rekao je Duraković.

On je rekao i da strahuje od pobjede srpskog kandidata, jer, tvrdi, to neće biti dobro za one Bošnjake "koji žive u Srebrenici, a preživjeli su genocide".


Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније