Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ RTS/Tanjug ]

17. 11. 2016. 20:15 >> 19:52
8

HRVATSKA

Gotovina savjetnik za državnu bezbjednost

Bivši haški optuženik, hrvatski general Ante Gotovina imenovan je za posebnog savjetnika potpredsjednika Vlade i ministra odbrane Damira Krstičevića. Gotovina će se baviti sistemom državne bezbjednosti i taj posao će obavljati bez nadoknade.

Rješenje o imenovanju Gotovine potpisao je premijer Hrvatske Andrej Plenković uoči današnje sjednice Vlade te zemlje u Vukovaru, a na predlog ministra Damira Krstičevića i generalovog pristanka..

Gotovina će se, kako je prenio zagrebački Večernji list, baviti sistemom državne bezbjednosti, kojiu razvija Krstičević, ali će biti i angažovan prema potrebi na drugim pitanjima u vezi sa bezbjednošću.

Prema pravilima o zapošljavanju unutar Vlade, Gotovina ima pravo na naknadu za tu funkciju, ali je on, kako se navodi, insistirao da taj posao obavlja bez finansijske naknade.

Ministar odbrane Damir Krstičević kaže da mu je veoma drago što je Gotovina pristao na angažman, jer se time i praktično podstiče angažovanje bivših profesionalnih vojnika i oficira koji svojim znanjem i sposobnošću mogu mnogo da doprinesu nacionalnoj bezbjednosti i razvoju oružanih snaga.

Dodaje da je premijer Plenković bio oduševljen tom idejom i svesrdno ju je podržao.

Krstičević očekuje da će Gotovina značajno doprinijeti konceptu pametnog upravljanja odbrambenim i bezbjednosno-obaveštajnim sistemom, a dolazak ovog hrvatskog generala u novu hrvatsku vladu, makar i kao "spoljnog eksperta", pozdraviće, očekuje se, i šira hrvatska javnost i struka.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније