Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: N1, Objavio: I. P. ]

02. 04. 2018. 11:22 >> 11:17
1

SUD U BEOGRADU

Ubici Nikole Bojovića 35 godina zatvora

Specijalni sud u Beogradu izrekao je presudu za ubistva Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi 2013. godine, javlja N1.

Osuđena su četvorica pripadnika organizovane kriminalne grupe, dok je Miloš Delibašić, koji je bio optužen za organizovanje, osobođen.

Osuđeni su Saša Cvetanović, kao ubica na 35 godina zatvora, Slaviša Novaković takođe na 35 godina zatvora i Ratko Koljenšić na 30 godina.

Miloš Vojinović je priznao ubistvo Vidakovića i članstvo u kriminalnoj grupi, svjedočio je protiv ostalih optuženih kako bi dobio kaznu zatvora od 10 i po godina. Njemu je pridodata i jedna stara kazna, pa je osuđen ukupno na 14 godina zatvora.

Vojinović je detaljno je ispričao kako je grupa bila organizovana i šta je uradila.

Vijeće je donijelo odluku da oslobodi Miloša Delibašića koji je bio optužen kao organizator kriminalne grupe, kao i za pomaganje u ubistvu Vidakovića.

On je oslobođen prevashodno, jer sud nije povjerovao svjedočenju Vojinovića, prije svega "zbog animoziteta koji je pokazivao prema Delibašiću tokom suđenja, kad je između ostalog komentarisao da se "Delibašić uvijek izvuče".

Sud mu je nakon izricanja presude ukinuo pritvor i on će u toku dana biti pušten iz Okružnog zatvora u Beogradu u kojem je više godine.

Kao organizatori kriminalne grupe bio je optužen i Slobodan Šaranović, ali je on ubijen prošle godine u Budvi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније