Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

09. 10. 2013. 08:37 >> 11:39
3

VOJVODINA

Sporan udžbenik o seksualnom vaspitanju

Ako djeca u srednjim školama uče o seksualnom vaspitanju, šta im reći o homoseksualnosti? Kakav stav zauzeti? Da li je homoseksualnost bolest ili normalna pojava? Ova pitanja tresu vojvođansku javnost.

U udžbeniku o seksualnom obrazovanju, koje se od septembra na osnovu inicijative Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu koristi u deset škola u Vojvodini, pominje se homoseksualizam kao „normalna i pozitivna varijacija ljudske seksualnosti“.

Zbog slike dvojice dječaka kako se drže za ruke i opisa homoseksualizma kao normalne pojave, pokrajinski odbor DSS zatražio je ostavku pokrajinske sekretarke Marinike Čobanu.

"Taj udžbenik na jasan način propagira homoseksualnost kao opredeljenje. Knjiga služi za indoktrinaciju dece", rekao je portparol pokrajinskog odbora DSS Milenko Jovanov.

Najviše se protive rečenici da je homoseksualnost bila bolest, a da je danas to normalno ponašanje, i da je nastala u periodu kad su se lovci vraćali iz lova „pa su se zajedno veselili“.

Sekretarka Čobanu preporučuje svima da prvo pažljivo pročitaju udžbenik, dodajući da je istup DSS politički stav:

"Nismo dobili nijedan negativan komentar stručnih ljudi, ljekara, urologa, epidemiologa, psihologa", rekla je Ćobanu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније