Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

22. 09. 2020. 19:03   >>  19:00 4

VUČIĆ

Nema brzog rješenja za Kosovo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u intervjuu za agenciju Rojters da sporazum o ekonomskoj saradnji Beograda i Prištine neće nužno ubrzati i politički dogovor dvije strane.

 

Beograd i Priština saglasili su se da preduzmu korake ka ekonomskoj saradnji, uključujući rad na zajedničkim infrastrukturnim projektima, u sporazumima potpisanim u Bijeloj kući ovog mjeseca, koje su SAD i predsjednik Donald Trump nazvali "proboj" u odnosima dvije strane, podsjeća agencija Rojters.

Vučić je sporazume opisao kao "veliki korak u pravom smjeru", ali i istakao da je put do političke normalizacije još dugačak.

"Mislim da su takvi sporazumi veoma važni da bi se sačuvao mir i da jednom zauvijek riješimo svoje probleme, da imamo jasnu budućnost za našu djecu ", rekao je Vučić za Rojters.

Iako je ekonomsku saradnju opisao kao "ključnu" za bilo kakve buduće političke dogovore, Vučić je rekao da to ne znači da "kaže da smo blizu političkog rješenja".

Vučić budućnost Srbije vidi u uravnoteženim vezama i sa Istokom i sa Zapadom, čak i ako bi to značilo da "povremeno naljutiti obje strane".

"Ako živite u maloj zemlji koja je geografski smještena na raskrsnici, onda bi vaša politika trebalo da bude održavanje mira i stabilnosti, bilo time što se ni sa kim ne prepirete, što je nemoguće, ili da se svađate sa svima podjednako", opisao je slikovito Vučić položaj Srbije.

Vučić je ponovio da je Srbija na evropskom putu, ali da mora da živi i ima prijatelje u SAD-u, ali u Moskvi i u Pekingu, i da se toga ne stidi.

Rojters je naveo da je Vučić nedavno rizikovao sukob sa Kremljem time što je odustao od vojnih vježbi u Bjelorusiji.

"Ponekad, da bismo zaštitili svoju vojnu neutralnost, ostajemo sasvim sami", rekao je u intervjuu za Rojters predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније