Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

24. 02. 2021. 12:05 >> 12:05
1

POMAGALI NAKON ZEMLJOTRESA

Crveni krst CG završava misiju u Petrinji

Tim Crvenog krsta Crne Gore danas završava misiju pružanja podrške građanima Hrvatske pogođenim zemjotresom. Šest volontera je od 16. do 24. februara boravilo u Petrinji i okolnim mjestima, gdje su aktivno učestvovali u aktivnostima koje je organizovao Hrvatski Crveni križ.

Kristina Burzanović, Anastasija Jokić, Mina Popović, Veselin Pajović, Marko Brnović i Filip Vukčević su prošli brojne obuke u Crvenom krstu Crne Gore, a ujedno su i članovi nacionalnog tima Crvenog krsta za djelovanje u nesrećama.

"Volonterka sam Crvenog ksta Crne Gore više godina. Mi se u kontinuitetu pripremamo za ovakve situacije i jačamo naše kapacitete. Zato mi je drago što smo moje kolege i ja imali priliku da boravimo u Petrinji i ostalim mjestima i da stečena znanja i vještine iskoristimo na najbolji mogući način – pružanjem pomoći i podrške onima kojima je to najpotrebnije. Nadamo se da je naš angažman bio značajna podrška i volonterima i zaposlenima u Hrvatskom Crvenom križu koji su od prvog dana uz ugroženo stanovništvo", izjavila je Kristina.

Crveni krst Crne Gore je od kraja decembra aktivan u saniranju posljedica zemljotresa, kroz pružanje podrške ugroženom stanovništvu posredstvom Hrvatskog Crvenog križa. Tako je u Petrinju dva puta upućena pomoć u najpotrebnijim artiklima, a aktiviran je žiro račun, kao i SMS broj, putem kojih građani i svi zainteresovani pružaju i finansijsku podršku.

Crveni krst Crne Gore akciju prikupljanja pomoći nastavlja do kraja februara, tako da pozivamo građane i ostale subjekte da iskoriste priliku i daju svoj dodatni doprinos uplatama na žiro račun 520-5188-31, kod Hipotekarne banke, ili slanjem SMS-a na 15888.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније