Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ B.B. ]

28. 11. 2021. 22:05   >>  22:09

NE ŽELE NASILJE, BRANE SRBIJU

U Beogradu protest ekoloških aktivista završio pred RTS-om

Protest ekoloških aktivista u Beogradu, sa koga je zatraženo da uhapšeni na subotnjim protestima u Šapcu budu pušten, a oni koji su tukli građane uhapšeni, završen je ispred zgrade Radio televizije Srbije (RTS).

Aktivista pokreta "Ne davimo Beograd" Radomir Lazović, je rekao da okupljeni ne pozivaju na nasilje i da ga ne žele ali da će braniti Srbiju.

"Svim srcem sam protiv nasilja, ne pozivam na nasilje, nikada nijesmo pozivali na nasilje, ali branićemo našu zemlju", rekao je Lazović.

Naglasio je da Srpska napredna stranka otima državu, a da će okupljeni braniti zemlju, šume, rijeke...

Okupljeni su prethodno, sa Trga Republike gdje su na početku protesta govorili i neki od uhapšenih na subotnjim protestima u koloni došli do zgrade RTS.

Uz zvižduke su kritikovali rukovodstvo RTS zbog načina izvještavanja, dok je Lazović rekao da u zgradi RTS, "žive mrak i laž".

Prema njegovim riječima, građani žele da čuju šta se dešava u Srbiji.

"Moramo preuzeti na sebe da one koji ne znaju obavijestimo, one koji sjede kući uključimo...", rekao je on.

Prethodno je na Trgu Republike aktivista Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta najavio da će i sljedeće subote biti organizovane blokade mostova i saobraćajnica širom Srbije.

Istakao je da narod u Gornjim Nedeljicama, Pranjanima, Rekovcu i Dobrinji neće mirno gledati kako im, kako je naveo, "(predsjednik Srbije Aleksandar) Vučić i Rio Tinto natapaju zemlju sumpornom kiselinom".

Naglasio je i da se ključna riječ do aprila sljedeće godine (za kada su najavljeni izbori na svim nivoima) zove ustanak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније