Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

P.R. [ Beta ]

25. 01. 2022. 18:17 >> 18:18
7

MILANOVIĆ

"Izdajnik je onaj iz Hrvatske ko glasa za sankcije Dodiku"

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović usprotivio se danas potencijalnim evropskim sankcijama članu predsjedništva BiH iz Republike Srpske Miloradu Dodiku, rekavši da je Dodik sagovornik Hrvatske.

"Ako neko iz Hrvatske bude glasao za te sankcije, on je za mene izdajnik. Onda ću ja predstavljati Hrvatsku u Evropskom vijeću“, rekao je Milanović novinarima upitan o predlogu da EU, po uzoru na SAD, uvedu sankcije Dodiku.

On je ocijenio da Dodik "nije etnonacionalista, nije šovinist, ne širi etničku mržnju", prenijela je agencija Hina.

Upitan o proslavi Dana RS, koji se obilježava 9. januara, Milanović je ocijenio da je to "jako loše izabrani datum".

"To će ih proganjati kao tamna sjenka, kao mramorna gromada. To je datum kada su Hrvati I Muslimani bili na koljenima i nakon čega su uslijedili grozni zločini na području sadašanje RS", naveo je Milanović.

On je dodao da je RS nastala u Dejtonu i da je trebalo da izabere datum bliži potpisivanju Dejtonskog sporazuma.

"RS je trebalo da bude vojno uništena sredinom oktobra 1995. godine kad hrvatska vojska, samo zato što joj je tako sugerisano ili rečeno, nije ušla u Banjaluku. O čemu bismo onda razgovarali", upitao je hrvatski predsjednik.

On je dodao da je uslijedilo potpisivanje Dejtonskog sporazuma i uspostavljanje RS, što je tada potpisao i hrvatski predsjednik Franjo Tudjman. Milanović je dodao da on to "akceptira".

Predsjednik Hrvatske, koji je posljednjih mjeseci više puta stao u Dodikovu odbranu, kritikovao je danas lidera Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića, rekavši da on "krade vrijeme" da ne bi došlo do izmjene izbornog zakona koji diskriminiše Hrvate.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније