Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

O.Z. [ Radio Slobodna Evropa ]

27. 06. 2022. 21:03 >> 21:04

KOSOVO

Uhapšen osumnjičeni za ratni zločin, iz redova crnogorske zajednice

Specijalno tužilaštvo Kosova je saopštilo je jedna osoba, pod inicijalima M.Đ. iz redova crnogorske zajednice, uhapšena 27. juna u selu Vitomirica kod Peći, zbog sumnje da je počinila ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Kako se navodi, zločin je počinjen 7. maja 1999. godine u regionu Peći, kada je ubijeno devet albanskih civila, a petoro njih nestalo.

"Prema nalogu državnog tužioca, okrivljenom je određena mjera pritvora i policijsko zadržavanje, kako bi se pojavio pred sudijom za prethodni postupak", navodi se u saopštenju, prenosi RSE.

U međuvremenu, reagovala je Kancelarija za Kosovo Vlade Srbije uz navode da je uhapšen Milorad Đoković, te osudila "kampanju zastrašivanja srpskog naroda".

"Đoković je lišen slobode danas oko podne, u Peći, pod sumnjom da je izvršio ratni zločin i određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 sati. Kancelarija za Kosovo i Metohiju je, kao što to uvijek čini u ovakvim slučajevima, privedenom Miloradu Đokoviću obezbijedila advokata i svu potrebnu, besplatnu pravnu podršku", navodi se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo je takođe saopštila da će "izraziti najoštriji protest međunarodnim misijama i organizacijama" jer, kako navode, optužnice za navodne ratne zločine godinama su "instrument kojim se vrši opstrukcija povratka raseljenih Srba".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније