Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ I. P. ]

29. 06. 2022. 19:07 >> 19:05
1

VLADA KOSOVA ODOBRILA

Registraciju vozila sa srpskim tablicama dobijenim do 21. aprila

Vlada Kosova usvojila je odluku da se omogući registracija vozila sa RKS oznakama za sva vozila sa registarskim oznakama PR, KM, PZ, GL, UR, PE i DJ .

Odluka važi za sva vozila koja su registrovana tim tablicama od 10. juna 1999. godine do 21. aprila ove godine.

"Prema ovoj odluci, registracija će početi 1. avgusta i trajaće do 31. septembra ove godine i taj rok se ne može produžiti. Odlukom se Ministarstvo unutrašnjih poslova obavezuje da preduzme sve neophodne radnje i mjere u cilju sprovođenja ovog procesa", navodi se u saopštenju.

Dalje se navodi da je Vlada odlučila da svako lice, koje se pojavi na ulasku na Kosovo sa ličnim dokumentom izdatim od strane srpskih vlasti, dobije obrazac koji privremeno zamjenjuje upotrebu takvog dokumenta. Taj će dokument omogućiti kretanje na teritoriji Kosova i pristupu institucijama.

To je u suštini reciprocitet na istu odluku koju primjenjuju vlasti u Srbiji za gradjane Kosova prilikom ulaska u Srbiju.

Do 31. oktobra ostaje na snazi obaveza pokrivanja imena države i državnih simbola za sva vozila iz Srbije koja ulaze na Kosovo.

Odluka, kako je saopšteno iz Vlade, donijeta je u dogovoru sa Evropskom unijom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније