Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J. [ Beta ]

13. 08. 2022. 14:21   >>  14:17 1

STOLTENBERG

NATO razvija set mjera posebno skrojenih za BiH

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg obavijestio je Ministarstvo spoljnih poslova BiH da ta vojna alijansa razvija set mjera posebno skrojenih za Bosnu i Hercegovinu.

"Ruska agresija na Ukrajinu je fundamentalno potkopala evropsku bezbjednost. Zato je NATO spreman da nastavi podržavati partnere koji mogu biti izloženi malignom uticaju i pritisku, kako bi ojačao njihovu otpornost. Kao što znate, NATO razvija set mjera, posebno skrojenih za Bosnu i Hercegovinu, u skladu sa vašim potrebama", naveo je Stoltenberg u pismu ministarki spoljnih poslova BiH Biseri Turković.

On je istakao da NATO snažno podržava evroatlantski put Bosne i Hercegovine.

"Alijansa će nastaviti da sarađuje s vašom državom i drugim međunarodnim partnerima da sačuvamo stabilnost i promovišemo reforme u Bosni i Hercegovini", naglasio je on u pismu.

Generalni sekretar NATO je ministarski spoljnih poslova BiH uputio odgovor na njeno ranije pismo upućeno u sjedište Severnoatlantske alijanse, u kojem je navela da se "Bosna i Hercegovina suočava s brojnim izazovima, a u svjetlu aktuelnih dešavanja u Evropi i regionu".

Stoltenberg je istakao i da je stabilnost Zapadnog Balkana "dugoročni strateški cilj Alijanse kojem ostaje do kraja predana".

Generalni sekretar NATO je izrazio zabrinutost, kako je naveo, zbog separatističke retorike i aktivnosti koje prijete da naruše uspjeh Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Dodao je da NATO snažno i nedvosmisleno podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, kao i funkcionalnost institucija, prenijeli su iz Ministarstvu spoljnih poslova BiH.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније