Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Б. [ Beta ]

30. 09. 2022. 22:07 >> 22:08

U SJEVERNOJ MAKEDONIJI

Krizno stanje u energetici produženo do maja 2023.

Parlament Sjeverne Makedonije produžio je danas na predlog Vlade, krizno stanje u snabdijevanju strujom na teritoriji cijele države i toplotnom energijom u Skoplju do 30. aprila 2023. godine.

Poslanici u Sobranju usvojili su većinom glasova dvije odluke o produženju jednomjesečnog kriznog stanja u energetici, koje je vlada Dimitra Kovačevskog uvela 1. septembra, kako bi imala dodatne mehanizme da se lakše izbori sa energetskom krizom.

Tada je objašnjeno da krizno stanje uvodi zbog nedostatka električne energije i stanja na tržištu struje i zbog nedostatka toplotne energije, mogućnosti korišćenja alternativnog goriva i stanja na tržištu.

Prehodno je u novembru prošle godine u Sjevernoj Makedoniji prvi put proglašeno krizno stanje u snabdijevanju strujom da bi država mogla da interveniše iz budžeta radi povećanja likvidnosti energetskih kompanija za proizvodnju i prenos struje, EMS I MEPSO i uvoza struje u slučaju eventualnih havarija u elektranama.

Vlada Zorana Zaeva je tada 9. novembra 2021. uredbom proglasila krizno stanje u snabdijevanju strujom u

trajanju od 30 dana, nakon čega je odlukom Sobranja produženo do 9. juna 2022. "zbog nedostatka struje i stanja na tržištu elektičnom energijom".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније