Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

AlJazeera Balkans [ R.B. ]

30. 11. 2022. 22:54 >> 08:23
4

NAKON 10 GODINA ZATVORA

Luka Bojović stigao u Srbiju

Letom iz Madrida, na beogradski aerodrom večeras je sletio Luka Bojović, javlja Alazeera Balkans. On je u španskom zatvoru proveo više od 10 godina nakon što je u februaru 2012. uhapšen u Valenciji i osuđen na 18 godina zatvora zbog neovlaštenog držanja velike količine oružja.

Bojović je u Srbiji slobodan čovjek jer je Srbija 2015. godine povukla potjernicu koja je bila raspisana za njim nakon što je pravosnažno oslobođen od optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava, i jer je kaznu od 15 mjeseci zatvora izdržao u ekstradicionom pritvoru u Španiji, prenosi Tanjug.

U Španiji je bio osuđen na kaznu od 18 godina zatvora, zbog držanja arsenala oružja, šverca dokumenata i zato što je bio član kriminalne grupe koju tamošnji mediji zovu “Arkanovi tigrovi”.

Početkom novembra srbijansko Ministarstvo pravde je saopštilo da je posredstvom Ambasade Srbije u Madridu otvoren predmet protjerivanja srbijanskog državljanina Luke Bojovića poslije izdržane kazne zatvora.

Takođe je potvrdilo da se u ovom trenutku u Srbiji ne vodi krivični postupak niti postoji krivična sankcija koja mu je izrečena i koju Bojović treba da izdržava.

Mediji prenose da će Bojović na beogradskom aerodromu danas morati da prođe kroz proceduru utvrđivanja identiteta, a potom da podnose zahtjev za lična dokumenta i pasoš.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније