Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

А.М. [ N1 ]

09. 12. 2022. 22:31   >>  22:28 1

KOSOVO

Jaka eksplozija odjeknula u sjevernoj Mitrovici

Građani sjeverne Kosovske Mitrovice su nešto oko 22 časa čuli jaku eksploziju. Kako za N1 je rekao zamjenik komandira Kosovske policije za region Sjever, major Besim Hoti, u pitanju su pirotehnička sredstva koja su bačena u multietničkom naselju tri solitera, nedaleko od pripadnika Kosovske policije.

Podsjetimo, sinoć je u sjevernu Mitrovicu ušlo više stotina pripadnika Kosovske policije iz redovnih jedinica, albanske nacionalnosti. Kako je rečeno u Kosovskoj policiji, isključivi razlog njihovog dolaska je „zaštita etnički mješovitih djelova grada, a nakon više pritužbi Albanaca sa Sjevera da se ne osjećaju bezbjedno“.

Dolazak policajaca sa kjuga uznemirio je, međutim, građane i izazvao oštre reakcije Beograda. Zvaničnici Srbije ocijenili su da je reč o okupaciji sjevera Kosova, a pominju i mogućnost povratka vojske, u skladu sa, kako kažu, Rezolucijom 1244 UN.

Iz Brisela poručuju da su zabrinuti zbog bezbjednosne situacije i da veoma pažljivo prate situaciju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније