Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Ч.Ј. [ RTS ]

13. 01. 2023. 07:54 >> 07:50
2

REPUBLIČKI ZAVOD ZA STATISTIKU

Srbija realno ima oko 760.000 stanovnika manje nego 2011. godine

Iako prema prvim rezultatima popisa Srbija ima oko pola miliona stanovnika manje nego 2011. godine, procjenjuje se da je smanjenje veće od toga i iznosi oko 760.000 stanovnika, izjavila je predstavnica Republičkog zavoda za statistiku Srbije (RZS) Ljiljana Đorđević.

Đorđević je za RTS izjavila da i Novi Sad i Beograd imaju negativan prirodni priraštaj, a da se porast broja stanovnika u tim gradovima bilježi zbog doseljavanja, kao i da u glavnom gradu nije ista situacija u svim gradskim opštinama.

Ona je dodala da je u rezultate popisa ubačeno oko 200.000 stanovnika „za koje smo utvrdili da su tu, u Srbiji su, rade, školuju se, ali ih iz nekog razloga popisivač nije našao ili iz nekog razloga nijesu htjeli da se popišu“.

„Tako da kada realno pogledamo situaciju, negdje oko 760.000 je pad broja stanovnika u odnosu na prošli popis“ 2011, istakla je Đorđević.

Po njenim riječima, prosječan stanovnik Srbije ima 43,5 godina, što je značajan porast u odnosu na popis iz 2011. godine, kada je prosječna starost bila 42,2 godine.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније