Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

П.Р. [ Beta ]

30. 01. 2023. 14:18   >>  14:11

KORISTILA SKAJ APLIKACIJU

BiH: Smijenjena službenica bila "kontakt tačka" za saradnju sa Europolom

Granična policija BiH saopštila je danas da se ova institucija dosljedno i kontinuirano bori protiv kriminala i korupcije u vlastitim redovima, ističući da će svako ko postupa protivzakonito biti procesuiran i sankcionisan.

Ovakva reakcija iz Granične policije BiH uslijedila je pošto je sarajevski portal Avaz objavio da Centralnu istražnu kancelariju ove policijske agencije, koji je žila kucavica u istragama vezanim i za kriptovanu Skaj aplikaciju, potresa skandal u koji su umiješani istražioci Granične policije BiH.

"Navedeni predmet je u nadležnosti Tužilaštva BiH, a Kancelarija za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu Granične policije BiH provodi internu istragu", navodi se u saopštenju.

Zbog Skaj aplikacije i pokušaja da se promijeni tim, koji je predložilo Tužilaštvo BiH, u petak je direktor Granične policije BiH Zoran Galić smijenio Spomenka Markulj, osobu koja je bila "kontakt tačka" za saradnju ove institucije sa Europolom.

Markulj je bila i šefica Istražne kancelarije Granične policije, a protiv nje je pokrenuta interna istraga.

Prema pisanju Avaza, dvoje istražitelja Granične policije BiH pominju se u dešifrovanim Skaj aplikacijama kao osobe koje su imale kontakte sa određenim kriminalnim osobama.

Jedan od njih je poslije četiri dana sam prijavio da se njegovo ime pominje u dešifrovanoj Skaj aplikaciji.

Dodaje se da je Markulj poslije tih saznanja od Tužilaštva BiH tražila da se promijeni tužiteljka koja radi na Skaj kodovima, koje je Granična policija BiH dobila 11. januara ove godine.

Portal Avaz još navodi da se u ovim Skaj kodovima pominju i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Ministarstva unutrašnjih poslova RS (MUP RS).

Glavni tužilac BiH Milanko Kajganić juče je izjavio da iz policijskih agencija u BiH cure podaci kada su u pitanju istrage na osnovu dešifrovanih Skaj aplikacija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније