Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Т.Г. [ RTS ]

04. 02. 2023. 13:37 >> 13:35
2

NE ISPUNjAVA KRITERIJUM PROSJEČNE KOLIČINE

Priština zabranila prodaju ulja iz Srbije na kosovskom tržištu

Ministarstvo industrije, trgovine i preduzetništva u Prištini zabranilo je prodaju jestivog ulja iz centralne Srbije, jer navodno ne ispunjava kriterijume prosječne količine u ambalaži propisane važećim uredbama.

"Izvještajem o verifikaciji Agencije za metrologiju Kosova, odnosno laboratorije za prethodno pakovanje, utvrđeno je da jestivo ulje, proizvedeno u Srbiji, ne ispunjava kriterijum prosječne količine predviđen Uredbom 03/2020 za prethodno upakovane proizvode", navodi se u obavještenju ministarstva.

Dodaje se da je zbog toga tržišna inspekcija preduzela mjere u skladu sa zakonodavstvom na snazi, i ekonomskom operateru, dobavljaču ovog ulja, zabranila da prodaje ovaj proizvod, te da ga povuče sa tržišta u roku od 15 dana.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније