Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta/M.L.B. ]

07. 02. 2023. 17:03 >> 16:58
2

VIŠI SUD

Beograd: Trojici optuženih za otmicu u Štrpcima 10 godina zatvora

Odjeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu danas je donijelo i javno objavilo presudu kojom su proglašeni krivim nekadašnji pripadnici Vojske Republike Srpske, Gojko Lukić, Duško Vasiljević, Jovan Lipovac i Dragana Đekić, zbog izvršenja krivičnog djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

U optužnici Tužilaštva za ratne zločine se navodi da su ti pripadnici VRS 27. februara 1993. na željezničkoj stanici u Štrpcima iz brzog voza koji je saobraćao na relaciji Beograd-Bar izvjeli i ubili 20 putnika nesrpske nacionalnosti.

Kako je saopšteno iz Višeg suda, Gojko Lukić, Duško Vasiljević i Jovan Lipovac osuđeni su na kazne zatvora od deset godina, dok je Dragana Đekić osuđena na kaznu zatvora u trajanju od pet godina.

Njima je u izrečene kazne zatvora uračunato vrijeme provedeno u pritvoru po rješenju Višeg suda u Beogradu Odjeljenja za ratne zločine, koje im se računa od 5. decembra 2014. godine, do 19. marta 2015. godine, kada im je pritvor ukinut.

U saopštenju se dodaje da se oštećeni upućuju da "imovinsko-pravni zahtjev ostvare u parničnom postupku", kao i da se optuženi oslobađaju plaćanja troškova krivičnog postupka i isti padaju na teret budžetskih sredstava suda.

Protiv te presude stranke u krivičnom postupku mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније