Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ kosovo-online.com ]

27. 02. 2023. 13:15   >>  13:12

O DOGOVORU

Raci: Kosovo ponovo daje svoj doprinos miru i stabilnosti u regionu

Politički analitičar sa Kosova Gazmir Raci objavio je na svom Fejsbuk nalogu da će prihvatanje, kako ga je nazvao, evro-američkog predloga u Briselu, Kosovu donijeti članstvo u međunarodnim organizacijama i de fakto priznanje od Srbije.

"Glavno dostignuće u ovom pravcu je otključavanje procesa. Od 2016. godine nije bilo pozitivnog razvoja u Briselskom dijalogu, samo degradacija i iritacija. Ovom prilikom Kosovo ponovo daje svoj doprinos miru i stabilnosti u regionu, ponovo se uspostavlja kao važan partner američkih i zapadnih partnera na Balkanu. S obzirom na to da je dijalog degradiran sa onog za jačanje države Kosovo, granica, suvereniteta i međunarodnog subjektiviteta Kosova na dijalog trgovine teritorijom, sporazumom koji se očekuje danas, pitanje teritorijalnog integriteta Kosova je zauvijek zatvoreno“, navodi Raci.

On tvrdi da je sve bliže de fakto priznanje Kosova.

"Srbija je od danas, između ostalog, dužna da prizna i prihvati državne simbole Republike Kosovo. Kancelarije za vezu se pretvaraju u predstavništva zemalja, prema Bečkoj konvenciji, otvara se put za članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama, Interpolu, UNESKO, Savetu Evrope. Biće sprovedeno veoma brzo, posebno sada kada je međunarodna pozicija Rusije na najnižem istorijskom nivou. Pa, srećno nam bilo. Svaka čast Kosovo!", napisao je Raci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније