Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

А.М. [ Mina ]

13. 03. 2023. 21:44 >> 21:44

TURSKA

Broj žrtava zemljotresa povećan na 48,5 hiljada

Broj žrtava razornog zemljotresa koji je pogodio jug Turske prošlog mjeseca povećan je na oko 48,5 hiljada, od kojih je 6,6 hiljada stranaca, kazao je danas ministar unutrašnjih poslova Mehmet Nuri Ersoj.

"Većina stradalih stranaca su naša braća i sestre Sirijci", rekao je Ersoj na konferenciji za novinare u najteže pogođenoj pokrajini Malatiji.

On je dodao da se nastavlja rad na uklanjanju ruševina, prenose agencije.

Ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu rekao je da vlasti žure da podignu kontejnerske gradove za smještaj građana koji su ostali bez krova nad glavom.

Ukupan broj poginulih, uključujući i žrtve zemljotresa u Siriji, porastao je na više od 54 hiljade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније