Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

М.М. [ Radio Slobodna Evropa ]

21. 03. 2023. 14:42   >>  14:49

"OSJEĆAM SE KAO U EGZILU"

Novinarka zbog prijetnji napustila Banja Luku

Napad na novinare i aktiviste 18. marta u Banjaluci ne smije proći nekažnjeno, navode LGBT aktivisti, jer su ''isporučeni i servirani napadačima''. Novinarka i aktivistkinja Melani Isović, koja je odmah nakon napada napustila rodni grad, kaže da se osjeća kao u egzilu.

Melani je u Sarajevo stigla nakon napada huligana na LGBT aktiviste u Banjaluci.

Kaže da ne zna koliko će biti tu, da bi voljela da je kući, sa svojim prijateljima, porodicom, da ih u ovim teškim trenucima može zagrliti.

Okupljanje aktivista danima su pratile prijetnje i huškačke izjave.

"I te poruke koje su naši politički subjekti slali, nekako imam osjećaj da su samo pridonijeli ovom napadu", kazala je Melani.

U policijskoj stanici su, kaže Melani, govorili da su to navijači jer je u tom periodu bila neka utakmica.

"Mi smo se svi razbježali u tom momentu, dva policijska vozila su bila tu i nijesu nas zaštitili. Koleginica Vanja Stokić i Ajdin Kamber su najgore prošli u tom insidentu", kazala je Melani.

Aktivisti koji podržavaju prava LGBTQ zajednice i novinari koji su bili napadnuti u Banjaluci, tokom noći su uz policijsku pratnju iz bezbjednosnih razloga napustili Republiku Srpsku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније