Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Б. [ Beta ]

03. 06. 2023. 19:21 >> 22:04

MJESEC NAKON TRAGEDIJE U ŠKOLI

Peti protest "Srbija protiv nasilja"

U Beogradu je održan peti protest "Srbija protiv nasilja". Okupljanje je počelo ispred Narodne skupštine Srbije. Nakon obraćanja TV lica i glumaca, koji su pokazali jedinstvo u tome da su društvu u Srbiji potrebne promjene, protest se nastavio šetnjom Bulevarom Kralja Aleksandra, pa drugim ulicama kako bi se napravio prsten oko Predsjedništva.

Građanima ispred Skupštine obratili su se, između ostalih, glumci Dragan Bjelogrlić i Hadži Nenad Maričić, glumica Ceca Bojković, voditelji Zoran Kesić i Ivan Ivanović.

Okupljenim građanima prva se obratila legendarna glumica Svetlana Bojković, podsjećajući da je vlast građane nazvale "lešinarima" i "hijenama".

Kesić se obratio prisutnima, te naveo da je odlučio da podrži opoziciju zbog bijesa koji je osjetio nakon tragedija koje su se nedavno dogodile u Srbiji. Dodao je kako se ponovo zaljubljuje u svoj grad i svoju zemlju.

Tokom obraćanja, građani su ujedno uglas uzvikivali: "Vučiću, odlazi!".

Protest je organizovan danas, mjesec dana od masovnog ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Zahtjevi protesta su momentalna smjena svih članova REM-a, hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Takođe, traže smjenu rukovodstva RTS-a zbog, kako su rekli, emitovanja programa koji afirmišu nasilje, kriminal i agresiju.

Zahtijevaju i oduzimanje nacionalne frekvencije Pinku i Hepiju zbog, navode, kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala.

Među zahtjevima su smjena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, šefa Bezbjednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina, usvajanje ostavke ministra prosvjete Branka Ružića.

Na zanimljiv način su prikazane želje i zahtjevi građana, kao i to da je "nešto trulo u Srbiji".

Podsjećamo, protesti "Srbija protiv nasilja", održavaju se od 8. maja, a povod za okupljanje građana bila su dva masovna ubistva koja su se dogodila u Srbiji – 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" i u noći 4. maja u Duboni i Malom Orašju.

Novi protest je najavljen za sljedeću nedjelju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније