Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

07. 06. 2023. 16:11 >> 16:11

1,5 MILIJARDI EURA

Hrvatska izdala prvu euroobveznicu od ulaska u eurozonu

Ministarstvo finansija Hrvatske uspješno je u utorak izdalo euroobveznicu na međunarodnom tržištu kapitala u ukupnom nominalnom iznosu od 1,5 milijardi eura, s dospijećem 2035. godine.

"Godišnja kuponska kamatna stopa iznosi četiri odsto, a ostvareni prinos 4,047 odsto", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Transakcija je, od objave do zatvaranja knjige upisa, izvršena unutar jednog dana, pri čemu je ostvarena izuzetno snažna potražnja u ukupnom iznosu većem od 6,4 milijarde eura, prenosi SEEbiz.

Knjiga upisa sadržavala je više od 200 pojedinačnih interesa najkvalitetnijih investitora iz niza zemalja - Njemačke, Velike Britanije, Austrije, Francuske, Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

"Nivo interesovanja, kao i postignuti konačni uslovi izdanja, snažna su potvrda kredibiliteta Hrvatske kao izdavaoca na međunarodnom tržištu, te povjerenja ulagača u ekonomiju i javni dug države, posebno nakon ulaska u eurozonu i Šengen od 1. januara ove godine", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније