Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Novosti ]

31. 05. 2014. 13:10 >> 13:11

DODIK ZASUKAO RUKAVE

Poplave nijesu izbrisale granice

Studenti Univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu pokazali su ponovo juče visok stepen humanosti i solidarnosti, organizacijom velike akcije čišćenja Doboja i Šamca, koji su pretrpjeli najveća razaranja tokom proteklih poplava.

 

Postrojavanje dijela studenata obavljeno je u jutarnjim časovima ispred zgrade CJB Doboj, odakle su mladi iz raznih djelova Republike krenuli u akciju. Tokom dana su im se pridruživali i ostali studenti.

Postrojavanju je prisustvovao i predsjednik RS Milorad Dodik, koji je takođe, nakon sastanka sa privrednicima u Doboju, učestvovao u akciji čišćenja, a zatim produžio za Šamac. On je, obraćajući se studentima, naglasio da je Srpska u teškoj situaciji, jer je poplavljen njen značajan dio, ali je i u tim okolnostima pokazala da je funkcionalna i jedinstvena i da u njoj nema podjela na istok i zapad, kako su to neki htjeli da predstave.

"Kao predsjednik RS ponosan sam na sve institucije, i na njihovo funkcionisanje tokom vanredne situacije, na medije koji su bili odgovorni i na pravi način informisali javnost o činjenicama u vezi sa nesrećom koja nas je zadesila", rekao je Dodik.

Priznao je da je bilo propusta, što smatra normalnim u takvim situacijama, ali je ociejnio da Srpska ima sistem vlasti i organizacije koji mogu da reaguju i na ovakve izuzetno teške situacije. Mnogi u BiH i međunarodnoj zajednici, rekao je Dodik, htjeli su da prave „spin“ o tome kako je, navodno, poplava urušila entitetske granice i pokušavali da od toga grade neku novu politiku i praktično redefinišu politički sistem u BiH.

"Varaju se ako misle da je moguće na bazi poplave smanjiti nadležnosti i umanjiti RS, poručujem im da nije i da uzalud gube vrijeme na to. Žao nam je stradanja i u Federaciji BiH i tu smo ako možemo da pomognemo, ali RS ostaje čvrsta, funkcionalna i jedinstvena", poručio je Dodik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније