Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J. [ Beta ]

29. 04. 2024. 10:50 >> 10:50
10
Čitaj mi:

Dodik

"Nećemo prihvatiti Rezoluciju o Srebrenici, tražiću da nas Vučič podrži u razgraničenju od BiH"

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da RS ni u jednom dijelu neće prihvatiti Rezoluciju o Srebrenici, čije je donošenje najavljeno u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN).

"Nećemo je prihvatiti ni u jednom dijelu. S druge strane, (predsjednik Srbije Aleksandar) Vučić radi dobar posao. On razumije kontekst u kojem bilo kakva osuda srpskog naroda zatvara mogućnosti za razvojne pozicije naroda", naveo je Dodik za sarajevsku Fejs televiziju (Face TV).

On je najavio da će RS i Srbija na Vaskršnjem saboru odbaciti rezoluciju, dodavši da će Srbija, kao priznata država, nastaviti osporavanje elemenata te rezolucije.

"Pokušaću Vučića da uvjerim da podrže RS u nastojanjima da Srbija putem međunarodnih institucija pristupi provođenju procedura i tužbi za one koji su kršili Dejtonski sporazum. Tražićemo da Srbija razumije da moramo da idemo putem razlaza", kazao je Dodik.

Na pitanje voditelja da li mu je Vučić ikada u privatnom razgovoru potvrdno odgovorio da će to činiti, Dodik je rekao da se "nešto nađe, a nešto se ne nađe u saopštenju".

Upitan da li će javno od Vučića na Svesrpskom saboru u Beogradu tražiti podršku za otcjepljenje, Dodik je rekao da se ne radi o otcjepljenju, već o razgraničenju sa Federacijom BiH.

"Razdvajanje je da preuzmijemo sve funkcije koje imamo, da obezbijedimo novac, da povučemo vojnike iz Oružanih snaga BiH, povučemo ljude koji rade u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i sve druge, te proglasiti da se neće sprovoditi odluke Tužilaštva i Suda BiH, i bilo kojeg drugog organa BiH na prostoru RS", dodao je Dodik.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније