Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

K. J.

29. 04. 2024. 22:55 >> 22:55
2
Čitaj mi:

popis

Na Kosovu do sada popisano oko 900.000 osoba, odziv na sjeveru mali

Do sada je popisom stanovništva, domaćinstava i stanova na Kosovu registrovano oko 900.000 ljudi, ali je odaziv stanovništva u opštinama na sjeveru veoma mali, izjavio je danas direktor Kosovske agencije za statistiku Avni Kastrati.

"Na terenu smo 24 dana i proces popisa teče po planu. Za sada nemamo odbijenice, one su individualne. Naglašavam da je popis stanovništva obavezan i sve one koji to odbiju uputićemo nadležnim institucijama", rekao je Kastrati.

On je rekao da građani sprske nacionalnosti na sjeveru Kosova još uvek oklevaju da učestvuju u tom procesu i da poziv na bojkot koji je uputila Srpska lista ima uticaja na odaziv.

"Trebalo bi da znaju da je to dobro i za njih. Neučestvovanje u popisu stanovništva, domaćinstava i stanova znači da ne postoje. Apelujem na njih da se popišu, proces nije politički. Podstičem zajednicu da učestvuje u ovom što je dobro za njih. Srpska lista je uputila nezakonit poziv i mi ćemo preduzeti korake. Poziv na bojkot je imao uticaja na sjeverni dio, ali se na jugu srpska zajednica popisuje", rekao je Kastrati.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније