Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.M.Lj. [ Klix ]

07. 05. 2024. 17:53 >> 17:53

TRAGIČAN ISHOD

Tuzla: Iz jame u Mramoru izvučeno beživotno tijelo rudara

Spasilačka akcija u Rudniku lignita u Mramoru kod Tuzle okončana je tragično, s obzirom na to da je iz unutrašnjosti izvučeno beživotno tijelo rudara Asima Šehanovića, potvrđeno je za Klix.ba.

Nekoliko spasilačkih timova neprekidno su proteklih dana radili na uklanjanju nanosa zemlje i uglja koji su zatrpali dio jame mramorskog rudnika, kako bi došli do svog kolege koji je u petak ujutro ostao zatrpan na dubini od 170 metara.

I pored svih nadanja, akcija je završila tragičnim ishodom, s obzirom na to da su spasioci u jamskoj prostoriji nakon uklanjanja nanosa pronašli beživotno tijelo kolege Asima Šehanovića, inače prvog kopača.

Učesnici akcije spašavanja u proteklim danima su prošli kroz veoma rizične aktivnosti, a nadljudskim naporima su pokušavali doći do rudara.

Kompleksnosti cjelokupne situacije dodatno su doprinosila konstantna stvaranja novih nanosa uglja i zemlje. Zbog toga su spasioci u ponedjeljak promijenili metodu proboja, koristeći posebne podgrade.

Na kraju podsjetimo da je do ove rudarske nesreće došlo usljed naglog oslobađanja pritiska, odnosno obrušavanja mase koja je rudara živog zatrpala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније