Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 06. 2014. 14:46 >> 14:47
8

ISTOČNO SARAJEVO

Uz "Vidovdan" otkrili spomenik Principu

Spomenik i park Gavrilu Principu svečano je otvoren danas u Opštini Istočno Novo Sarajevo, u prisustvu političkog rukovodstva Republike Srpske i institucija BiH. Spomenik su otkrili član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i predsjednik RS Milorad Dodik.

 

 

Sarajevski portal Klix piše da je na manifestaciji emitovana pjesma Vidovdan. Podsjećajući da se sjutra obilježava i Vidovdan, koji "nije samo crveno slovo u kalendaru, već onaj svetac kada se Srbi širom svijeta sastaju i prisjećaju slavnih bitaka za svoju slobodu", Radmanović je rekao da je Vidovdan i simbol borbe „za našu zajedničku državu koju još nismo uspjeli stvoriti“.

Dodik je, na otkrivanju spomenika, rekao kako je srpskom narodu bila oduzeta imovina, istorija i da je sasvim logično da sa "odlaskom Srba iz federalnog Sarajeva počne odlaziti i istorija koju su činili Srbi na tom prostoru". 

"Zato ovdje u Istočnom Sarajevu otkrivamo spomenik Principu i šaljemo poruku da smo ponosni na našu istoriju i slobodu, da odbranimo pravo na naš identitet koji se danas narušava činjenicom da sve ono što pripada i što jeste srpska istorija i ono što smo vjerovali da je zajednička istorija, žele da unište. Mi ne želimo o tome da ćutimo. Svi borci srpskog naroda za našu slobodu su naši junaci i naši preci i u tom pogledu nećemo odustati i ne želimo odustati od obilježavanja ovih događaja bez obzira na poruku koju dobijamo iz federalnog Sarajeva da srpska istorija može biti samo negativna", istakao je Dodik. 

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније