Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

03. 06. 2015. 12:05 >> 12:00
1

BALKANSKI OGRANAK

Uhapšeni u Zagrebu su članovi Pink Pantera

Šest osoba, državljani Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koji su uhapšeni u zagrebačkom naselju Siget pod sumnjom da su planirali pljačke banaka, ogranak su bande "Pink Panter", objavio je Jutarnji list.

Oni su uhapšeni u utorak, u opsežnoj policijskoj akciji, a grupu čine trojica državljana Srbije, dvojica državljana BiH i jedan Crnogorac.

List piše da je time "policija spriječila isplaniranu seriju krvavih razbojništava u finansijskim institucijama po metropoli" i da je u pretresima stanova i garaža koje su koristili zaplijenila više bombi, veću količinu dinamita, oružje, municiju", prenosi Mina.

Osim toga, otkrili su da je banda ukrala i tri automobila koja je trebalo da im posluže u pljačkama i potom da budu zapaljena.

Zagrebački policajci su proteklih nedjelja ekipu intenzivno pratili i prisluškivali. Preko međunarodne razmjene informacija s francuskom, švajcarskom i policijom BiH, doznali su da se u glavnom gradu Hrvatske stacionirala kriminalna banda pljačkaša koja ne preza ni pred čim i da su unajmili stan u Novom Zagrebu.

Čim su tokom vikenda uvidjeli da se sprema prvi planirani oružani napad i pljačka, policajci su preduhitrili "pinkpanteraše". Navodno, nijesu još uvek uspeli da otkriju koja je institucija bila prva na redu za pljačku, a pod znakom pitanja je i kako su ušli u Hrvatsku.

Osim što će krivično odgovarati za udruživanje u kriminalnu grupu, biće sankcionisani i za planiranje krivičnih djela, zašta zakon predviđa do tri godine zatvora. Hoće li njihovim hapšenjem eventualno biti riješena neka druga djela, pokazaće istraga, zaključuje list.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније