Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ TVCG ]

04. 04. 2020. 18:04 >> 18:03

U JUTARNJEM

O slučajevima inficirane djece, nasilju u toku pandemije...

Tema Jutra je COVID -19. Pratimo situaciju u zemlji, regionu i svijetu uz brojne sagovornike u studiju, na terenu i putem video poruka.

- Za naš program iz Milana govoriće Sofija Sztepanov, nagrađivana mlada autorka koja se ostvaruje kao pisac, reditelj i producent. Njeni vlogovi o situaciji u Italiji bilježe ogromnu gledanost na društvenim medijima.

- U našoj zemlji prijavljeni su slučajevi djece koja su inficirana korona virusom. Da li je do sada bilo slučajeva da porodilja prenese virus bebi? Da li se može prenijeti dojenjem? Ova i mnoga druga pitanja postavićemo našem gostu, specijalisti pedijatru dr Siniši Vulekoviću.

- Kakva je kultura komunikacije u vrijeme globalne pandemije virusa korona? Da li, kako i šta pišemo, ako slušamo da li i čujemo, kako govorimo? Kako novi koncept školovanja #UčiDoma izgleda iz ugla naše gošće, profesorice književnosti Svetlane Jovetić Koprivice.

- Porast prijava nasilja od skoro 30 odsto zabilježen je u Kini i u više evropskih zemalja, u toku pandemije virusa koriona, pa i kod nas. Čućemo iskustva.

- Centra za ženska prava (CŽP) pokazuju da novonastala situacija sa virusom korona i mjere izolacije utiču na intenziviranje nasilja u porodici i stvaraju nesiguran ambijent za žrtve, prevashodno za žene i djecu. Direktorica Centra za ženska prava Maja Raičević, biće gošća Jutra.

- Gradsko pozorište Podgorica organizuje PRVI INTERNET REGIONALNI FESTIVAL TEATRA ZA DJECU – PIR FEST od 08. do 16. aprila. Tokom trajanja festivala, najmlađa publika će imati priliku da na YouTube kanalu Gradskog pozorišta, sa početkom u 17h pogleda predstave 9 reginalnih teatara. Umjetnički direktor Gradskog pozorišta Dušan Kovačević saopštiće nam detalje.

- Kako funkcioniše “balet na daljinu” saznaćemo od direktorice baletske škole “Princeza Ksenija”. Situacija u vezi sa korona virusom odgodila je gotovo zakazanu gala premijeru, ali onlajn nastava nije stala.

- Sa terena izvještava Nataša Vukajlović. Pored servisnih informacija, saznaćemo kakva je situacija na policijskim punktovima u gradu, da li se poštuju sve mjere; Saznaćemo i kako izgleda akcija “I ovo će proći” koju je pokrenuo nezavisni kreativni projekat “Čigralište” u saradnji sa portalom Roditelji.me. Nataša će poći i do pijace i saznaće koji biljni preparati mogu poboljšati naš imunitet.

- Pogledajte i priču iz Somalije putopisca Edina Krnića... Probao je tzv. “bijelo zlato” - kamilje mlijeko, ali i upoznao život i navike ljudi koje žive u tom dijelu svijeta...

- U redovnoj rubrici “Ukusi jutra” šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće recept nedjelje.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena i redovne rubrike.

 

Urednica i voditeljka: Marija Razić
Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније