Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

М.Л.Б.

27. 11. 2023. 13:29 >> 15:04
3

ZHMS IZDAO UPOZORENjE

Sjutra moguće vremenske nepogode

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju za sjutra je izdao upozorenje na opasnost zbog rizika od obilnih padavina, jakog južnog vjetra i talasa na moru. Kako najavljuju jače padavine očekuju se ponovo u petak i subotu (1. i 2. decembar).

“U utorak (28.11.) ciklon sa centrom na sjeveru Evrope usloviće nestabilne vremenske prilike našem području koje se nalazi u jugoistočnom sektoru. Ciklon će usloviti intenzivnije padavine, mjestimično pljuskove i grmljavinu, ponegdje su moguće umjerene do obilne količine padavina, a lokalno i kratkotrajne vremenske nepogode. Krajem dana i tokom noći, intenzitet padavina će oslabiti”, upozoravaju iz ZHMS.

Kako najavljuju duvaće jak, na udare i veoma jak vjetar, južnih smjerova.
More će biti talasasto do jače talasasto.

“Takođe za petak i subotu, očekuju se ponovo intenzivnije padavine i jak južni vjetar. Kao posljedica obilne kiše lokalno su mogući kratkotrajni problemi sa obilnom količinom vode -flashflood efekti. Posebno u urbanim sredinama, na bujičnim tokovima i duž saobraćajnica koje presjecaju planinske kosine”, navodi se u upozorenju Zavoda.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније