Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 11. 2015. 14:38 >> 14:26

NEĆE U RAT

Lavrov: Obaranje aviona planirana provokacija

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da je incident u kojem je Turska oborila ruski vojni avion bio "planirana provokacija".

 

 

 

Lavrov je rekao da će Moskva preispitati odnose s Ankarom poslije jučerašnjeg obaranja aviona na tursko-sirijskoj granici, ali nije naveo koje će konkretne mjere Rusija preduzeti.

On je rekao da Rusija "nema namjeru da ide u rat s Turskom" i da se stav Rusije prema turskom narodu nije promijenio.

"Mi samo imamo pitanja o turskom rukovodstvu", rekao je ruski ministar.

Lavrov je rekao da je savjet ruskim građanima da se uzdrže od odlaska u Tursku izdat juče na osnovu ekstremističkih prijetnji u Turskoj.

Ruski ministar spoljnih poslova je rekao da su "teroristi" koristili tursku teritoriju za pripremanje napada na druge zemlje.

On je rekao da je ruski avion oboren juče poslije ruskih napada na naftnu infrastrukturu ekstremističkih grupa u Siriji blizu granice s Turskom.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније