Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta

26. 03. 2016. 23:04 >> 22:49

UBJEDLJIV TRIJUMF

Sanders pobijedio na izborima na Aljasci

Kandidat za predsjedničku nominaciju Demokratske partije Berni Sanders pobijedio je danas na stranačkim izborima u saveznoj državi Aljaska.

Demokrate danas glasaju i u državi Vašington i na Havajima. Portal Politiko javio je da pored ubjedljive pobede na Aljasci, Sanders vodi i u Vašingtonu, dok rezultati Havaja tek treba da stignu.

Ljevičarski senator iz Vermonta proveo je prošlu nedjelju u kampanji na zapadnoj obali SAD-a u nadi da bi dobrim rezultatima mogao da se vrati u trku protiv favoritkinje Hilari Klinton koja ima znatnu prednost u broju osvojenih delegata koji će na stranačkoj konvenciji u julu odlučiti o kandidaturi za predsjednika.

Politiko navodi daje na osnovu 37,5 odsto obrađenih glasova na Aljasci Sanders osvojio 78,7 odsto glasova i dobio devet delegata, dok je Klinton s 21,3 odsto glasova osvojila jednog delegata.

U Vašingtonu je Sanders na 19,4 odsto obrađenih glasova dobio 75,8 odsto glasova, a Klinton 23,9 odsto.

Agencija Asošijetid pres navodi da je Klinton do sada osvojila 1.223 delegata, a Sanders najmanje 929. Sa superdelagatima, odnosno stranačkim zvaničnicima koji mogu da glasaju na konvenciji, Klinton ima podršku 1.692 delegata, a Sanders 958. Za nominaciju su potrebna 2.383 delegata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније