Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 05. 2013. 13:42 >> 14:35

I RUSIJA ZAKUVAVA

Asadu S 300 za "usijane glave"

Zamjenik ministra vanjskih poslova Rusije Sergej Rjabkov kazao je, državnoj agenciji Itar-Tass, da je odluka Evropske unije o ukidanju embarga na uvoz oružja u Siriju razočaravajuća i da ne doprinosi naporima za političko rješenje rata u toj zemlji. Dodao je da će Rusija isporučiti snagama Bašara al Asada savremeni protiv-vazdušni sistem S 300.

„Ta odluka neće doprinijeti političkom rješavanju krize u Siriji, a u isto vrijeme će negativno uticati i na organizaciju i rezultate međunarodne mirovne konferencije u Ženevi“, rekao je Rjabkov.

Naglasivši da ovakav potez EU uoči konferencije u Ženevi ima kontraefekat, Rjabkov je kazao da EU, sa jedne strane, želi zaustavljanje krvoprolića u Siriji, a s druge strane omogućava naoružavanje sirijske opozicije, prenosi Anadolija.

On je dodao da Rusija namjerava da sprovede plan isporuke protiv-vazdušnog sistema S-300, jer će takav potez spriječiti stranu intervenciju u Siriji.

"Isporuka sistema S 300 je zapravo stabilizujući faktor, koji će spriječiti neke usijane glave da se uključe u konflikt", rekao je Rajbkov, dodajući da je ta prodaja ugovorena još odavno.

Međutim, izraelski ministar unutrašnjih poslova Juval Stajnic tvrdi da  S 300 može da se upotrebljava za obaranje civilnih aviona nad Tel Avivom.

Rbjakov je takođe kazao da Rusija smatra neispravnim da Iran ne učestvuje na konferenciji u Ženevi i podsjetio je na izjavu šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova koji je ranije za medije kazao da je neophodno učešće Irana na konferenciji, ukoliko se Iran smatra direktno umiješanim u sirijsku krizu.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније