Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug,I.Š. ]

16. 10. 2016. 10:56 >> 10:36

MOSKVA PORUČILA

"O sekularnoj Siriji da odlučuju Sirijci"

Svi učesnici pregovora o mirovnom rješenju za sirijski konflikt u Lozani su se složili da Sirijci sami treba da odlučuju o svojoj budućnosti kroz inkluziju i dijalog, a zemlja treba da ostane cijela i sekularna, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

 

 

 

Ministarstvo je saopštilo i da je za uspjeh rusko-američkog sporazuma o primirju neophodno "odvojiti sirijsku umjerenu opoziciju od Jabhat Fatah al-Šama (Nusra fronta) i terorističkih grupa koje su povezane sa njima", prenosi Rojters.

"Istovremeno treba razumjeti da vojne operacije protiv terorista Islamske države i Nusra Fronta moraju da se nastave", stoji u saopštenju.

Predstavnici Sjedinjenih Američkih Država, Rusije i regionalnih zemalja završili su sinoć pregovore o mirovnom rješenju za sirijski konflikt poslije četiri sata, ali nije poznato da li je postignut napredak, prenijele su agencije.

Da su razgovori završeni potvrdio je i neimenovani američki zvaničnik za AFP.

Ministri su napustili hotel Bo-Rivaž u Lozani, bez izjava.

Pored američkog državnog sekretara Džona Kerija i ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, u razgovorima su učestvovali ministri spoljnih poslova Jordana, Turske, Egipta, Katara, Irana, Iraka i Saudijske Arabije.

Ovaj sastanak je još jedan pokušaj da se iznađe diplomatsko rješenje za sirijski sukob, koji traje već više od pet godina, navodi Rojters.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније