Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

27. 10. 2016. 08:54 >> 11:21

UGLAVNOM DJECA

BBC: U kampu u Kaleu ima još migranata

Nekoliko stotina migranata ostalo je u izbjegličkom kampu u francuskoj luci Kale, iako vlasti tvrde da je kamp prazan.

 

 

 

Oko 200 maloljetnika bez pratnje, koji su ostali u kampu "Džungla" poslije njegovog zatvaranja, nema gdje da spava i postaje sve više očajno, navodi dopisnik Bi-Bi-Sija.

Francuske vlasti saopštile su u srijedu da je okončano "čišćenje" izbjegličkog kampa u Kaleu i da je zvanično zatvoren.

Od počekta operacije rušenja kampa u ponedjeljak evakuisano je gotovo 5.600 ljudi i preseljeno u prihvatne centre širom Francuske.

Među njima je oko 1.500 maloljetnika bez pratnje.Perfekt departmana Pa-de-Kale Fabijen Busio rekao je da "nema više migranata u kampu" i da je "njihova misija okončana".

Ekipe su nastavile da uklanjaju šatore i skloništa na prostoru kampa, pošto su ugašeni požari koje su navdno izazvali migranti.Doroti Seng iz organizacije Sejv čildren ranije je izjavila za BBC da stotine djece nije moglo da se registruje i da uđe u zonu za maloljetnike.

"Dok su požari bukteli u kampu, kamp je bio račišćen, ali je proces registracije djece bio zatvoren, a kontejneri puni. Tako da djeca bukvalno nijesu imala gdje da odu", rekla je Seng, dodajući da su mnogi pobjegli i da se ne zna gdje su.

"Dužngla" je postala glavni simbol izbjegličke krize u Evropi, gdje je dolazilo hiljade migranata čekajući priliku da preko Lamanša dođe do Velike Britanije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније