Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

08. 03. 2017. 09:44 >> 09:27
2

ŠEF KINESKE DIPLOMATIJE

Korejsko poluostrvo - "dva voza pred sudarom"

Tenzije na Korejskom poluostrvu su kao "dva voza u ubrzanju" koja samo što se ne sudare, a da bi se ublažila kriza potrebna je akcija obje strane, ocijenio je danas ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji.

 

 

 

Vang je predložio da Sjeverna Koreja obustavi nuklearne i raketne aktivnosti u zamjenu za zaustavljanje zajedničkih vojnih vježbi koje sprovode SAD i Južna Koreja.

On je opisao pojačane tenzije između Sjeverne Koreje sa jedne strane i Vašingtona i Seula sa druge, kao "dva voza u ubrzanju koja idu u susret jedan drugom, a da nijedna strana nije voljna da popusti".

"Pitanje je: Da li su te dvije strane spremne za direktan sudar.

Naš prioritet je sada da upalimo crveno svjetlo i da postavimo kočnice na oba voza", rekao je Vang novinarima.On je dodao da Kina "vjeruje u jednakost svih zemalja" i da "ne smatra da pojedine države treba da vode ostale".

Kina pojačava pritisak na Sjevernu Koreju, nekadašnjeg komunističkog saveznika, da odustane od nuklearnog i balističkog programa, navela je agencija AP, podsjetivši da je Peking u februaru obustavio uvoz uglja iz Sjeverne Koreje, a ta odluka će biti na snazi do kraja godine.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније