Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

14. 03. 2017. 10:01 >> 09:35

TUŽILAŠTVO SAOPŠTILO

Bivša predsjednica Južne Koreje ide na sud

Južnokorejsko tužilaštvo pozvaće na sud u svojstvu osumnjičene bivšu predsjednicu Park Geun-hje, čiji je opoziv potvrdila najviša sudska instanca u zemlji zbog umiješanosti u korupcionaški skandal.

 

 

 

 

 "U srijedu ćemo odlučiti o tome kada će bivša predsjednica Park biti pozvana na sud i obavijestićemo je o tome", rekao je danas portparol kancelarije tužioca u Seulu.

On je dodao da će opozvana predsjednica na sud biti pozvana u svojstvu osumnjičene.Smijenjena predsjednica Park Geun-hje napustila je u nedjelju predsjedničku palatu u Seulu, dva dana nakon što je Ustavni sud donio odluku o njenom opozivu.

Vršilac dužnosti predsjednika Južne Koreje odbio je danas ostavke koje su ponudili saradnici smijenjene predsjednice.Ostavke premijeru Hvang Kjo-Anu koji je i vršilac dužnosti šefa države, ponudilo je juče 13 političkih savjetnika i saradnika Park Geun-hje.

Južna Koreja organizovaće predsjedničke izbore do maja. Prema anketama, liberal Mun Džae-in, koji je izgubio od Park na izborima 2012, ima prednost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније