Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavio: B.V. ]

23. 08. 2017. 12:52 >> 12:23

NOVI POSAO

Bivši francuski premijer prelazi u novinare

Bivši francuski premijer Žan-Pjer Rafaren uskoro će se pojaviti u ulozi novinara na televiziji Frans 2 u emisiji koja će se emitovati jednom nedjeljno, prenio je danas francuski radio Evropa 1 (Europe 1).

 

Ta televizija saopštila je da će Rafaren biti deo ekipe emisije "Nedeljom u 19.00" (19h le dimanche) koja se bavi političkim dešavanjima u zemlji i inostranstvu. Prva emisija s Rafarenom će biti emitovana 10. septembra.

Bivši premijer Francuske izjavio je nedavno da u potpunosti napušta politiku i da je dobio ponude za posao u medijima i raznim preduzećima. Najavio je da će uskoro osnovati nevladinu organizaciju "Lideri za mir" (Leaders for Peace).

Rafaren (69) bio je premijer od 2002. do 2005. godine za vrijeme desničarskog predsednika Žaka Širaka. Kao premijer se zalagao za političke reforme i decentrallizaciju. Podnio je ostavku 2005. zbog velike nepopularnosti.

Bio je godinu dana, tokom 2014, vršilac dužnosti predsjednika Unije za narodni pokret (UMP), sada preimenovane u stranku Republikanci, koja je poslije izbora centrištičkog predsjednika Emanuela Makrona sada dio opozicije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније