Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

24. 10. 2017. 12:59 >> 12:28
1

NAJTEŽI TEST ZA EU

Tusk:Moguća opcija i da ne bude Bregzita

Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk rekao je danas da su razgovori o istupanju Velike Britanije iz Evropske unije najteži test za taj blok i ponovo pozvao na jedinstvo preostalih 27 članica Unije.

 

 

 

Tusk je rekao da je Bregzit "i dalje najveći test opterećenja i ako se on ne prođe, pregovori će se okončati porazom (EU)"."Do Londona je kako će se ovo okončati, dobrim dogovorom, lošim dogovorom ili bez Bregzita", rekao je Tusk poslanicima Evropskog parlamenta.

On je dodao da će "EU moći da iznese svaki scenario dogod nije podijeljena".

Velika Britanija bi trebalo da napusti EU u martu 2019. ali pregovori vrlo sporo napreduju.

Najveći kamen spoticanja u pregovorma Brisela i Londona i dalje je pitanje novca. Razlika u onom što je Velika Brutanija spremna da plati i onoga što EU očekuje kao "fer račun" prilikom izlaska članstva je čak 40 milijardi eura.

Bez tog dogovora EU nije spremna da uđe u drugu fazu razgovora o budućim odnosima koja bi trebalo da riješi i ono što je Velikoj Britaniji najvžanije u ovo trenutku, a to su budući trgovisnki odnosi dvije strane.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније