Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

13. 02. 2018. 19:27 >> 19:27
1

HOLANDSKI MINISTAR

Lagao o Putinu, dao ostavku!

Šef diplomatije Holandije, Halbe Zejlstra, podnio je ostavku pošto je priznao da je iznosio lažne informacije.

On je rekao da je lagao kada je 2016. izjavio da je prisustvovao sastanku na kojem je ruski lider Vladimir Putin rekao da ima detaljne planove za "veliku Rusiju".

Kako je Holanđanin naveo u obrazloženju svoje odluke, njegov kredibilitet je time toliko narušen, da je nemoguće da nastavi svoj posao, prenosi Rojters.

Tokom predizborne kampanje prije dvije godine, Zejlstra je rekao da je 2006. godine bio u Putinovoj dači kada je čuo kako šef Kremlja govori o planovima za "veliku Rusiju" koja bi, navodno, obuhvatila i neke ruske susjede, međutim u ponedjeljak je priznao da nikada nije bio na sastanku s Putinom i da je za navodni Putinov komentar čuo "iz druge ruke".

Ranije danas ruska ambasada u Holandiji odbacila je kao "primer lažne vesti" komentar holandskog ministra spoljnih poslova o navodnom agresivnom ruskom planu za stvaranje "velike Rusije".

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније