Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Nezavisne novine, Objavila: P.B. ]

04. 05. 2018. 09:21 >> 09:14

NA KUBI

Zatvor Gvantanamo će ponovo biti otvoren

Sekretarijat za odbranu SAD objavio je pod kojim će uslovima ponovo razmotriti slanje osumnjičenih za terorizam u zatvor Gvantanamo na Kubi.

"Sekretarijat za odbranu je poslao Bijeloj kući dopunjen predlog kriterijuma za slanje pojedinaca na odsluženje kazne u Gvantanamu - onih koji predstavljaju kontinuiranu i značajnu prijetnju za bezbjednost SAD", rekla je portparolka Sekretarijata za odbranu Sara Higins.

Trampov prethodnik, Barak Obama, 2009. godine je potpisao uredbu kojom je naredio zatvaranje objekta u Gvantanamu i za vrijeme njegovog mandata broj zatvorenika smanjen je sa 242 na 41.

Tramp je u kampanji obećao da će ponovo otvoriti zatvor, a u januaru je potpisao uredbu kojom Sekretarijat za odbranu ima 90 dana da dopuni upustvo za to kako će teroristi koji su uhvaćeni u borbama biti tretirani.

Trampovu odluku kritikovale su organizacije za zaštitu ljudskih prava, dok je sekretar za odbranu Džim Matis rekao da vjeruje će teroristi u Gvantanamu biti tretirani na human način, a da će istovremeno SAD biti bezbjedne.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније