Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

05. 12. 2018. 23:07 >> 22:41

FLIN SARAĐIVAO

Tužilac ne traži zatvor za bivšeg Trampovog savjetnika

Specijalni američki tužilac, koji istražuje navodno rusko miješanje u američke predsjedničke izbore Robert Muler, ne traži zatvorsku kaznu za Majkla Flina, koji je u kratkom periodu bio savjetnik za nacionalnu bezbjednost predsjednika SAD-a Donalda Trampa, pozivajući se na njegovu "znatnu pomoć" u istrazi.

U sudskom dokumentu tužilac navodi da se s obzirom na znatnu pomoć optuženog, smatra "odgovarajućim i opravdanim" da mu se izrekne kazna blizu najniže predviđene, koja ne uključuje kaznu zatvora.

Majkl Flin, savjetnik Trampa dok je bio predsjednički kandidat i zatim njegov savjetnik za nacionalnu bezbjednost tokom 22 dana, izjasnio se krivim 2017. godine da je lagao američkom Federalnom istražnom birou (FBI), konkretno oko njegovih razgovora sa ruskim ambasadorom u SAD-u Sergejom Kisljakom. On je takođe prihvatio da sarađuje sa sudom.

"Optuženi je pomogao u više tekućih istraga", piše u dokumentu, a navode se istrage koje se odnose na sve veze ili koordinaciju između ruske vlade i pojedinaca povezanih sa izbornim štabom aktuelnog predsjednika Donalda Trampa.

Tužilac je naveo da je Flin učestvovao u 19 razgovora sa njegovim službama ili drugim pravnicima američkog ministarstva pravde.

Specijalni tužilac Muler, zadužen je da ustanovi da li je bilo dosluha između ruskih zvaničnika i članova izbornog štaba Donalda Trampa 2016. godine. Njegovu istragu Tramp redovno naziva lovom na vještice, i stalno oštro kritikuje Roberta Mulera.

Mulerov dokument je namenjen da usmjeri sudiju koji će izreći kaznu Flinu, jedinom članu Trampove adminsitracije koji se do sada izjasnio krivim u istrazi. Izricanje kazne najavljeno je za 18. decembar u okružnom sudu u Vašingtonu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније