Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: R.B. ]

27. 12. 2019. 22:15 >> 22:15

NAJVIŠI STEPEN UZBUNE

U Australiji i dalje vanredno zbog vrućina

Australijske vlasti proglasile su najviši stepen uzbune zbog velike vrućine u saveznoj državi Južna Australija pošto je u njenom glavnom gradu Adelejdu temperatura danas dostigla 42 stepena Celzijusa.

Vatrogasci koji pokušavaju da zasustave širenje požara u saveznoj državi Novi Južni Vels, imaju danas nešto bolje uslove jer je temperatura tamo nešto niža, ali još jedan toplotni talas je najavljen od subote.

U požarima je prošle nedjelje izgorjelo 86 kuća u Južnoj Australiji, a Adelejd izmjerio 46 stepeni Celzijusa vrućine.

Ova nedjelja je bila izvjestan predah od velike vrućine, ali otopljavanje koje je danas počelo, otežava život i tako će ostati bar do ponedjeljka.

Zbog talasa vreline vlada Južne Australije proglasila je najviši stepen uzbune koji između ostalog znači da se beskućnicima obezbijedi zaštita od štetnih posljedica.

U Novom Južnom Velsu i dalje bukti 70 požara, a gotovo polovina je obuzdana, mada ne i ugašena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније