Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

31. 07. 2020. 09:58   >>  16:02

IDE KA BAHAMIMA

Tropska oluja Ajsajas prerasla u uragan

Tropska oluja Ajsajas ojačala je i postala uragan prve kategorije koji se kreće prema Bahamima i Floridi, jugoistočnoj američkoj državi teško pogođenoj koronavirusom gdje su centri za testiranje zatvoreni zbog prijetnje oluje.

Uragan napreduje maksimalnom brzinom vjetra od 130 kilometara na sat, javio je američki Nacionalni centar za uragane (NHC) jutros oko 6.00 po srednjeevropskom vremenu.

Centar predviđa jačanje uragana u narednih 48 časova.

U oluji Ajsajas već je stradala jedna osoba u nabujaloj rijeci u Dominikanskoj Republici gdje je 14 od 32 provincije zemlje stavljeno na crveno upozorenje. 

Florida se pripremila za dolazak uragana zatvaranjem nekih centara za testiranje na Kovid-19 od juče uveče iz predostrožnosti. Radi se o centrima koje vodi država Florida, a nalaze se u običnim šatorima koji su slabi za takvo nevrijeme. Centri za testiranje u okruzima, koji su malobrojniji će ostati otvoreni.

Florida je jedna od američkih država gdje epidemija Kovida-19 ponovo jača, a juče je zabilježeno 253 umrla, rekordan dnevni broj i to treći uzastopni dan. Juče je zabilježeno 10.000 novozaraženih, a taj nivo se ne mijenja već nekoliko nedjelja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније