Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, objavila B.B. ]

21. 08. 2020. 12:07 >> 12:15

NA FLORIDI ZABRINUTI

Puštaju 750 miliona genetski modifikovanih komaraca

Lokalne vlasti na Floridi odobrile su plan da 2021. i 2022. godine na Florida Kiz bude pušteno više od 750 miliona genetski modifikovanih komaraca, uprkos protivljenju lokalnog stanovništva i udruženja za zaštitu životne okoline.

Ovaj projekat u maju je odobrila državna Agencija za zaštitu životne sredine, a cilj je da se testira vrsta genetski modifikovanog komarca, kao alternativa prskanju velikih količina insekticida, prenosi CNN.

Naime, vrsta komarca "aedes aegypti", koja živi na Floridi, širi nekoliko smrtonosnih bolesti, kao što su zika, denga i žuta groznica.

Genetski modifikovana vrsta komarca izmijenjena je tako da se iz položenih jaja rađaju ženke koje odumiru u fazi larve, prije nego što se izlegu i narastu dovoljno da počnu da se hrane krvlju i šire bolesti.

Samo ženka komarca hrani se krvlju, koja joj je potrebna da bi stvorila jaja. Mužjaci se hrane samo nektarom i zato nijesu prenosioci bolesti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније