Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina biznis ]

29. 03. 2021. 10:17   >>  10:22

ČEŠKI MILIJARDER

Poginuo vlasnik Telenora Petr Kelner

Petr Kelner češki biznismen i vlasnik investicionog fonda PPF , koji gazduje sa Telenorom Crne Gore, kao i poslovnicama u centralnoj i Istočnoj Evropi, poginuo je u helikopterskoj nesreći u planinama Aljaske.

Iz PPF-a, koji je vlasnik kompanije Telenor u Crnoj Gori, saopšteno je da je incident, u kojem je 27. marta poginulo petoro ljudi, pod istragom.

"Molimo medije da poštuju privatnost porodice Kelner tokom ovog teškog perioda", navodi se u saopštenju PPF-a, prenosi Radio Slobodna Evropa.

PPF grupa je od 2018. godine vlasnik svih Telenorovih telekomunikacionih kompanija u regionu centralne i istočne Evrope, među kojima su Crna Gora, Mađarska, Bugarska i Srbija.

PPF grupa je u oktobru prošle godine preuzela većinski udio u kompaniji Central European Media Enterprises (CME). U njenom vlasništvu su češka privatna televizija sa nacionalnom frekvencijom TV Nova i još preko 30 televizijskih stanica u Bugarskoj, Češkoj, Rumuniji, Slovačkoj i Sloveniji.

Kelner, koji je imao 56 godina, našao se na 68. mjestu Forbsove liste najbogatijih sa 19,5 milijardi USD imovine.

Kelner je bogatstvo počeo da stiče ranih 90-ih godina prošlog vijeka, kada je osnovao investicioni fond koji je kupio kontrolni udio u najvećem češkom osiguravajućem društvu tokom njegove privatizacije. Velika ulaganja u finansijski i sektor nekretnina, u okviru kojih je kupio i mnogobrojne kompanije, svrstala su ga na listu najbogatijih.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније