Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug ]

28. 05. 2021. 22:11 >> 22:16

OSTVARIO CILJ

Erdogan otvorio veliku džamiju u centru Istanbula

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan otvorio je veliku džamiju u Istanbulu, na trgu Taksim, u centru grada, ispunivši tako svoj višedecenijski cilj.

Taksimska džamija je visoka trideset metara, a Erdogan je mahao okupljenima na trgu prije nego što je ušao u džamiju na molitvu, prenio je Rojters.

Izgradnja džamije je počela u februaru 2017. godine, a projekat su pokrenuli Erdogan i njegova AK partija, koja je, prema ocjeni Rojtersa, okrenuta islamu.

Zvaničnici su objavili video na Tviteru na kojem se vidi Erdogan iz 1994. godine, kada je postao gradonačelnik Istanbula, kako pokazuje iz svoje kancelarije na mjesto gdje će izgraditi džamiju.

Džamija sa dva minareta moći će da primi do 4.000 vjernika, a u okviru kompleksa nalaze se i izložbena sala, biblioteka, parking i kuhinja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније